23.10.11

Viinipullon etiketti

Tänä vuonna tein elämäni ensimmäistä kertaa kotiviiniä. Viinin marjat poimittiin omista mustaviinimarjapensaista (hups, tuleeko nuo kaikki sanat yhteen?) Ajatuksia pullon etikettiin oli vaikka minkälaista, mutta lopputulos olikin äärimmäisen simppeli. Päädyin mustavalkoiseen yksinkertaisuuteen juuri siitä syystä, että kysessä on yksinkertainen kotiviini. Kuvassa etiketti on mustavalkoinen, mutta versiota löytyy myös seepian sävyssä. Kaupat myyvät myös paljon erilaisia valmiita etikettejä ihan markettien hyllyillä, mutta näihin viineihin piti tietenkin saada ihan omat! Paperi on ihan tavallista tulostuspaperia ja liimana paperiliima. Etiketeistä saisi kyllä hienommat käyttämällä jotain erityispaperia, mutta tähän tarkoitukseen tarvittiin juuri tavallisia matskuja.

Itse kotiviinin valmistus oli yllättävän tarkkaa; tiettyjä lämpötiloja, kemiallisia reaktioita ja hölskyttelyjä, mutta lopputulos oli juurikin sitä mitä haettiin. Viini on hyvää ja sitä kehtaa myös antaa lahjaksi. Seuraavaan viiniin lisään ripauksen vadelmaa mukaan, jotta maku saa lisää vivahteita ja pehmeyttä. 

Kuvasin tietenkin koko viinin valmistusprosessin itselleni tulevaisuutta varten sekä muille kokeilunhaluisille, mutta onnistuin hukkaamaan kuvat bittiavaruuksiin... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Saatat pitää myös näistä:

---