15.10.11

Työpöydän tuunaus

Kirjoittelin aiemmin työpöytäprokkiksesta ja tässä vihdoin kuvia matkan varrelta. Pöytä löytyi tuttavalta käyttämättömänä ja aika rähjäisessä kunnossa. Pöytä on palvellut isäntäänsä vuosikymmenien ajan ja ajan patinan mukana tuli myös hmmmm vähintäänkin mielenkiintoiset hajut. Monen mäntysuopakäsittelyn jälkeen vihdosta viimein lehmä oli saatu pois pöydästä, jonka jälkeen alkoi maalin rapsutus. Siinä käytin vihreätä myrkkyä nimeltä Nitro Mors (ensimmäisen ja ehkä viimeisen kerran). Myrkky kuitenkin toimi ja enimmät maalikerrokset lähti. Rapsuttelun jälkeen päätin kuitenkin tarttua vielä hiomakoneeseen, koska pahimmat tahrat olivat päättäneet jumiutua kunnolla kiinni. Hiomisen jälkeen pöytä oli kivan kuluneen näköinen, mutta mun makuun aivan liian romanttinen, joten pöytä sai yllätys yllätys mustaa maalia ylleen. Kanteen ja vetimeen sipaisin yhden kerrokseen vaalean pähkinän väristä vahaa.

Käsittelyn jälkeen jaloista lähti vielä noin 10cm pituudesta pois. Pöydästä tuli ihan kiva ja näille neliöille sopivankokoinen työpöytä. Unelmissa yhä ihan oikea työhuone ja ISO työpöytä, jonka ääressä mahtuu puuhaamaan kaikenlaista, tämän ääressä tällä hetkellä lähinnä kirjoitellaan koneella...


Mustaa maalia ja yksi kerros vahaa kannessa.


Hionnan jälkeen.
Yllätys, mustaa maalia!


Myrkkyä raaputettu yhden kerran.
 

Ensimmäinen käsittely Nitro Morsia.
Pöytä alkuperäisessä versiossa.



4 kommenttia:

  1. Valtavat onnittelut Sinulle sisustuksen mestari. Tuo pöytähän on oikea aarre ja arvo nousi käsittelyssäsi huikeasti. Vanhat pöydät ovat löytöjä, kun ajattelee että uusvanhatkin maksaa maltaita jos on kaunis. Vanha on aina vanha ja siinä on antiikkiarvo.
    Oikein hieno tuunauskirjoitus Sinulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti kommentistasi! Vähän tuossa mietin, että tuliko uudistettua liikaa, mutta toisaalta sopii tähän kotiin hieman siistimpänä versiona!

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs tulikin kiva! Nitro Mors on kyllä melko myrkky, mutta toimii! En ole vastaavaa löytänyt.

    Kivaa viikkoa uuden pöydän omistajalle! :)

    VastaaPoista
  4. Ira, oli kyllä melkoista ainetta, mutta hetkessä alkoi maali irrota. Onhan noita muitakin maalin irrottajia, mutta tämä ainakin toimii!

    Samoin sinne, hyvää viikon jatkoa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Saatat pitää myös näistä:

---